Український режисер Олег Сенцов доставили з колонії в Лабитнангі в Москву, у Бутирську в'язницю. За інформацією деяких джерел активно готується обмін "Вишинський - Сенцов".

Режисера Олега Сенцова вивезли з колонії №8 в місті Лабитнангі. Передбачається, що режисера можуть обміняти на російського журналіста Кирила Вишинського, звільненого раніше судом в Києві.

Адвокат Дмитро Дінз поки не підтверджує інформацію про етапування Сенцова з Лабитнангі. За словами правозахисників, кілька днів тому він був там, отримав листа. При цьому допускається, що Сенцова могли перевезти авіацією протягом одного дня.

У серпні 2015-го російський суд визнав Олега Сенцова винним у створенні терористичного спільноти, організації вибухів і підпалів в Севастополі, а також у незаконному зберіганні зброї і вибухівки. Він отримав 20 років колонії суворого режиму. Свою провину режисер не визнав і в травні 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських ув'язнених з російських в'язниць. Через 145 днів його змусили припинити протест.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, в Україні залишиться змішаний тип комплектації армії.


Як повідомляв раніше Знай.uа, мова Зеленського на День незалежності перевели в цифри і порівняли з промовою Порошенко.


Також Знай.uа писав про те, що у Зеленського розповіли, що буде з медичним страхуванням в Україні.