Два місяці на порятунок угоди дав світу президент Ірану і пообіцяв відновити ядерні випробування в разі, якщо сторони не досягнуть домовленостей.

Президент Роухані наголосив, що Тегеран дасть Європі ще два місяці, щоб врятувати угоду, оскільки навряд чи сторони досягнуть домовленості "сьогодні чи завтра".

Хасан Роухані попередив, що його країна може зробити "найважливіший крок" з відмови від своїх зобов'язань за ядерною угодою зі світовими державами.

Хасан Роухані

Раніше Париж запропонував Тегерану кредит в обмін на дотримання ядерної угоди, а саме Франція запропонувала відкрити кредитну лінію під поставки нафти на 15 мільярдів доларів за умови дотримання владою Ірану ядерної угоди.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Європейські лідери

7 липня уряд Ірану заявив, що Іран заявив, що не дотримуватиметься норм збагачення урану і знімає з себе зобов'язання за ядерною угодою, що передбачає заборону на збагачення урану до рівня вище ніж 3,67 відсотка і має намір розпочати поетапне підвищення рівня збагачення урану від п'яти до 20 відсотків.

На засіданні уряду перзидент Роухані також заявив, що Іран оголосить "третій крок" зі скорочення зобов’язань і таким чином активізує ядерну діяльність.

Нагадаємо, раніше українці влаштували провокації під час урочистих заходів з нагоди 80-ї річниці Другої світової війни

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євросоюз одноголосно покарав Росію, Путін затягує пасок

Також "Знай.ua" писав, що у Британії зробили жорстку заяву про Другу світову