Володимир Путін, президент Росії, повідомив, що Росія не збирається бути першою державою, яка розмістить на своїй території раніше заборонені ДРСМД ракети. Цю інформацію він розповів 5 вересня, у четвер, на пленарній сесії Східного економічного форуму.

"Ми вже публічно сказали про те, що не будемо розміщувати, після того як американці випробували таку ракету. Ми не будемо розміщувати її - а ми зробимо такі ж ракети, зрозуміло, в тих регіонах, де з'являться ракетні системи американського виробництва подібного класу наземного базування", - пояснив Путін.

Як сказав Путін, слова глави Пентагону про те, що США хоче розмістити подібні ракети в Японії і Південній Кореї, "не радує" Росію.

"Якщо вони (ракети США - ред.) будуть розміщені у Японії чи Південній Кореї, ми розуміємо, що це буде зроблено під приводом купірування загроз з боку Північної Кореї, але і для нас це створює певні суттєві проблеми ", - додав Путін.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Тому що, швидше за все, ці ракетні системи будуть перекривати значну частину російської території, в тому числі на Далекому Сході", - зазначив Путін.

Президент Росії додав, що рішення США вийти з ДРСМД є контпродуктивным, це може зруйнувати систему міжнародної безпеки та контролю над озброєнням.

Путін ще зазначив, що Трампу надходила пропозиція від Росії купити нове гіперзвукова зброя, але в США хочуть випустити свій аналог.

Нагадаємо, раніше США таємно розробляють "зброя третього тисячоліття": у Путіна нервово чухають потилиці, назріває неминуче.

Також Знай.uа писав, що Путін "наїхав" на США за ракетного договору: "Повністю лежить на американській стороні".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Путін зробив заяву щодо обміну полоненими: "Буде масштабним".