Президент Росії Володимир Путін заявив, що вихід США із договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності здатен призвести до нічим не стримуваної гонки озброєнь.

За словами Путіна, він розраховує на здоровий глузд, на почуття відповідальності американських колег і їх союзників - і перед своїми народами, і перед усім міжнародним співтовариством.

"На нашу думку, дії США, які призвели до ліквідації Договору про ракети середньої і меншої дальності, неминуче спричинять за собою девальвацію, розхитування всієї несучої конструкції глобальної безпеки, включаючи Договір про стратегічні наступальні озброєння та Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, - попередив він. - Такий сценарій означає відновлення нічим не стримуваної гонки озброєння".

Путін зазначив, що США серйозним чином ускладнили ситуацію в світі, породили фундаментальні ризики для всіх. Також президент РФ заявив, що відповідальність за збільшення ризиків для миру у світі "повністю лежить на американській стороні".

Дональд Трамп та Володимир Путін
Дональд Трамп та Володимир Путін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Замість вдумливого обговорення проблем міжнародної безпеки США просто перекреслили багаторічні зусилля, спрямовані на зниження ймовірності масштабного військового конфлікту, в тому числі із застосуванням ядерної зброї", - зазначив російський лідер.

Путін також заявив про готовність Москви відновити повноцінні переговори про забезпечення стратегічної стабільності і безпеки з Вашингтоном, щоб уникнути хаосу.

"Ми до цього готові", - додав він.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Путін нагадав, що 1 лютого 2019 року США заявили про початок процесу виходу з ДРСМД, таким чином, піврічний термін, передбачений процедурою виходу з цієї угоди, минув. "Після того, як одна зі сторін виходить із договору, він припиняє свою дію автоматично.

Нагадаємо, що "Не було з часів Другої світової": кримські витівки Путіна остаточно збісили НАТО, Трамп зробив "останнє китайське".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поскаржився, що його мама дуже скучила за улюбленим сином.

Також портал Знай.uа писав, що путінських ЗМІ вирішили прокоментувати приїзд чинного президента України Володимира Зеленського в Трускавець.