6 вересня загинув Роберт Мугабе, відомий африканський диктатор. Він був головою Зімбабве майже 40 років, але два роки тому його скинули з посади. Мугабе помер в результаті хвороби у Сінгапурській лікарні. Там він лікувався з квітня 2019 року.

В Африці Мугабе відомий як символ визвольної боротьби Півдня континенту і безсмертний лідер Зімбабве, як передає ВВС.

Еммерсон Мнангагва, чинний президент Зімбабве, говорив, що Мугабе "батько-засновник Зімбабве, який присвятив своє життя звільненню свого народу і боротьби за його права".

Здоров'я екс-президента різко погіршився в квітні 2019 року. У лікарні він провів решту своїх днів.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Мугабе раніше звинувачували в тому, що він надавав переважна вплив на опозицію, фальсифікував вибори в 2002 році і позбавляв білих людей фермерських угідь. Прийнято вважати, що його реформи спричинили за собою велику кризу в країні.

Нагадаємо, раніше британський прем'єр-міністр Джонсон зробив гучну заяву про Brexit: “Краще померти в канаві”.

Також Знай.uа писав, що помер перший президент: подробиці і останні фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Жан Беленюк з "Слуги народу" отримав особливу посаду в Раді: чим займеться легендарний спортсмен.