36 годин лютував ураган Доріан на Багамських островах. Він обрушився на Багами 2 вересня і залишив по собі жахливі руйнування. Максимальна швидкість вітру досягала 354 км в годину. Найбільше від буревію постраждали острови Абако і Гранд-Багама, деякі з їхніх районів були цілком зруйновані стихією.

Мешканці Великого Абако на Багамах, якими пронісся "Доріан", почали повертатися до своїх нетрів. Зараз вони відбудовують свої домівки.

Ураган Доріан пройшовся по Багамах

Без даху над головами на Багамських островах і островах Великого Багаму залишилося близько 70 тисяч осіб. Офіційна кількість загиблих від уряду становила 20 жителів, але ця цифра буде зростати. Матеріальні збитки, яких наніс ураган, можуть становити 7 мільярдів доларів США.

"Багамські острови перетворилися на країну третього світу. Люди місяцями будуть без роботи. Вони будуть без домівок і без їжі", - каже 67-річний різьбяр по дереву Гордон Хіггс.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Люди, які залишилися живими, шукають різні пожитки. Так, 37-річний художник Ілфоді Норвілус знайшов пластикове відро, гумові сандалі, пластикові тарілки. "Я втратив все. Я не знаю, що робити далі. У мене немає будинку, щоб жити", - каже він.

Ураган Доріан пройшовся по Багамах

На острові перебували туристи. Американці, які знайшли рейси назад в США, з полегшенням покинули острова. Місіонери Бадді і Керрі Маллинс проїжджали шторм в трьох різних місцях, переходячи від одного до іншого, оскільки кожен ставав небезпечним. Подружжя жило у квартирі поруч з церквою в Мей-о-Воїн Кей. Коли квартира почала руйнуватися, вони побігли до сусідньої церкви і перебували там, поки не надійшла ще сильніша буря. Після цього вони побігли у бетонний будинок, у якого буря підняла дах. "Я молився дві години поспіль, поки усе тремтіло", - згадує Бадді Маллінс.

Нагадаємо, раніше в США оголошено термінову евакуацію мільйонів американців на східному узбережжі

Як повідомляв портал "Знай.ua", ураган "Доріан" змітає узбережжя з лиця Землі: апокаліпсис близько, катастрофічний вітер руйнує все навколо

Також "Знай.ua" писав, що із Трампом стався курйозний випадок, він привітав Польщу з вторгненням нацистів