Президент США Дональд Трамп привітав Польщу, коли його попросили сказати щось країні, яка відзначає початок Другої світової війни, ляпнув не те, що треба. Про це повідомляє видання Newsweek.

Відзначається, що Трамп повинен був з'явитися на заходах, присвячених 80-річчю початку Другої світової війни, проте скасував візит в останній момент через ураган "Доріан".

Журналістка запитала, чи хоче він щось сказати Польщі у зв'язку з трагічною річницею. Трамп відповів, що для цієї країни у нього є "відмінне сполучення", маючи на увазі візит Майка Пенси, який поїхав на заходи замість нього.

На запитання, чи є в нього повідомлення для країни, що відзначає річницю початку Другої світової війни, Трамп сказав: "Я просто хочу привітати Польщу. Це прекрасна країна з великими людьми. У нас також багато поляків у ​​нашій країні; близько 8 мільйонів. Ми любимо своїх польських друзів. І я скоро буду там".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як зазначає видання, Трамп мало коментує справи в чужих країнах, оскільки не особливо розбирається в тому, що відбувається в них. Проте навіть за його мірками це було досить дивно.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Дональд Трамп
Дональд Трамп

У той же час, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер попросив пробачення у поляків за те, що Німеччина у 1939 році вторглась до Польщі, чим розпочала Другу світову війну.

Нагадаємо, Трамп передав привіт Зеленському та відзначив старт гаранта: "Дуже сильний".

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем.

Також Знай. ua писав, що президент Німеччини Штайнмайер схилив голову перед жертвами Другої світової.