Американська авіакорпорація Boeing зіткнулася з технічними проблемами під час тестування свого новітнього лайнера 777X. Про це повідомляє агентство Agence France Presse (AFP) з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, пише ghall.

У Boeing агентству підтвердили інформацію про інцидент при випробуваннях. За інформацією AFP, випробування проходили в минулий четвер, на них були присутні інспектори Федерального управління цивільної авіації (FAA) США. Представник відомства в бесіді з агентством уточнив, що мова йшла про випробування на герметичність.

Boeing 737
Boeing 737

Під час тестів повітряне судно підлягає умовам, які перевищують реальні експлуатаційні умови, щоб перевірити його на надійність, цілісність і безпека, пояснює агентство. В ході цього процесу випробування були припинені, повідомив представник Boeing.

Повідомити про те, чи буде у зв'язку з цим відкладено перший випробувальний політ 777X, запланований на початок 2020 року, він відмовився.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Інцидент вивчається, команда працює над з'ясуванням джерела проблеми", - зазначає представник Boeing.

Boeing 787-9
Boeing 787-9

Джерела, знайомі з ситуацією, повідомляють, що під час випробувань вилетіли двері літака.

У березні Boeing відклав презентацію 777X з-за аварії в Ефіопії ще одного лайнера нового покоління Boeing 737 Max 8. Катастрофа стала другою за шість місяців з участю цієї моделі. 29 жовтня 2018 року Boeing 737 Max 8 розбився в Індонезії поблизу Джакарти. У підсумку експлуатація цих моделей лайнера була припинена по всьому світу.

Boeing 777X - останній із серії далекомагістральних, широкофюзеляжних, дводвигунових літаків сімейства Boeing. Місткість нового лайнера — до 425 пасажирів. На даний момент 777X вже замовили вісім авіакомпаній, включаючи Emirates.

Нагадаємо, армія США займеться розробкою універсального швидкісного вертольота.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам.