Сучасні технології все міцніше стають частиною нашого побуду. Так, у Новій Зеландії вигадали незвичне пристосування для дрона. Він допомагає селянам випасати овець.

Завдяки безпілотникам новозеландські фермери спостерігають за своїми стадами корів, овець і оленів. У пристрої є вбудовані динаміки із записом собачого гавкоту. Це дозволяє пастухам наглядати за стадами, не виходячи з дому.

Фермер Джойсон Рентула, який придбав дрон у 2017 році, використовує його три рази на тиждень і економить більш ніж половину свого часу. Якщо раніше двом пастухам з собаками потрібно було 2 години, щоб зібрати овець на горбистих пасовищах і привести їх назад на ферму, то дрон виконує цю роботу за 45 хвилин.

Завдяки пристрою можна не тільки відстежити, де знаходяться тварини, а й перевірити, чи достатньо трави і води на пасовищі.

"Зима – це ідеальний час для польотів. Я сиджу вдома в холодний день і не хочу виходити на вулицю, тому запускаю дрон і перевіряю, чи все в порядку з моїми тваринами", – пояснює пастух Корі Ламбет, який працює на фермі на сході Південного острова.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Але все ж і собаки без роботи не залишаться, оскільки дрони не можуть повністю їх замінити. При сильному вітрі і в дощ безпілотники не можуть літати. До того ж собаки набагато витриваліші, адже їх не потрібно періодично заряджати.

Нагадаємо, що найромантичніша пара давнини виявилася чоловіками: яку таємницю приховують коханці з Модени.

Також портал Знай.uа писав, що Маркл міцно взялася за великий талант принца Гаррі, більше помилок не буде: майстерність на найвищому рівні.