Стало відомо, що в суботу, 21 вересня, поблизу столиці Тирані (Албанія) стався потужний землетрус. Підземні поштовхи магнітудою 5,6 бала сколихнули всю країну. Місцева влада повідомляє, що під час "тремтіння землі" постраждали десятки жителів.

Жителям Албанії довелося пережити подвійне землетрус. До того ж, сила його була такою, що не бачили в цій країні вже близько трьох десятків років. Про це передає Joinfo.ua.

Так, ближче до вечора територію Албанії стався перший землетрус. За даними Лабораторії Афінського Університету, потужність даного землетрусу склала 5,6 бала, проте потім показник був змінений на 6,0 бала.

За словами експертів, епіцентр землетрусу знаходився на глибині понад 10 метрів, недалеко від міста Дуррес, що поруч зі столицею.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Ледь припинився перший поштовх, через кілька хвилин пішов ще один, на щастя городян, більш слабкий. Його магнітуда за оцінками експертів склала близько 4,1 бала за шкалою Ріхтера.

Як повідомляють албанські ЗМІ, поранення різного ступеня тяжкості отримали близько сорока осіб. Інформація не остаточна, кількість постраждалих ще уточнюється.

Також відомо про множинних серйозних руйнування житлових будинків і об'єктів інфраструктури, бригади рятувальників задіяні на розборах завалів. У деяких населених пунктах пошкоджені лінії електропередач, у результаті чого люди залишилися без світла в будинках.

Нагадаємо, що нищівні урагани, що обрушилися на Атлантику.

Як повідомляв портал Знай.ua, катаклізм пере Росію з лиця землі.

Також портал Знай.ua писав, що зустріч Зеленського та Вселенського патріарха "зняли" потужним землетрусом.