Єгипетські археологи та науковці, які співпрацюють з британською археологічною експедицією виявили ознаки існування давньої цивілізації.

Під час досліджень епохи фараонів вони натрапили на знахідки, які доводять існування набагато давнішої та не менш значущої цивілізації до епохи пірамід.

Мастаб Шепсескаф в Саккарі

Археологи натрапили на декілька поховань владик Єгипту, деяким з них близько 6000 років і навіть більше. До епохи пірамід поховання фараонів були пірамідальними - невисока, трапецієвидна усічена піраміда, споруджена з кам'яних блоків. Їх називали мастабами.

У Єгипті виявили могили, створені до епохи пірамід

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Мастаби використовувалися ще задовго до будівництва пірамід в стародавньому Єгипті в IV тисячолітті до н.е. Стародавній склеп складається з підземної і наземної частин. Мумію фараона розміщували в підземному залі, а в наземній частині були молитовні приміщення зі статуєю фараона. В ті часи вірили, що душа померлого фараона переселяється в цю статую.

У Єгипті виявили могили, створені до епохи пірамід

Загалом таких споруд вже знайдено десятки. Окрім того, вченими були виявлені досі нерозгадані наукою письмена. Але фахівці заспокоюють, що вже близькі до розшифрування стародавньої мови дофараонівської епохи. Зокрема планується видання книги, яка опише по-новому світобудову на Землі.

Нагадаємо, раніше глобальне потепління стартувало з Антарктиди

Як повідомляв портал "Знай.ua", прибульці з Нібіру готуються до вторгнення на Землю та знищення людства

Також "Знай.ua" писав, що величезний кам'яний гість з далекого космосу знищить все живе