У Франції звільнили з посади голову культурного фонду після того, як він закликав у соцмережі "ліквідувати" 16-річну екоактівістку Грету Тунберг.

У парижі президент Асоціації любителів "Токійського палацу" Бернар Шенбо поплатився своєю посадою за пост у Facebook, в якому він закликав убити Грету Тунберг. Про це повідомляє Le Parisien.

Так Шенбо відреагував на виступ шведської школярки на сесії Генеральної Асамблеї ООН, де вона зробила "рознос" світовим лідерам за свідому відмову реагувати на екологічні загрози.

Шенбо назвав Грету "скаженою жінкою, яку треба застрелити" і висловив сподівання, що це таки зробить "якийсь божевільний".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Такі різкі слова він адресував екоактивістці через те, що Грета, на його думку, "лише додає ненависті в наше суспільство, в якому і так достатньо негативу".

Користувачі в коментарях до посту Шенбо напитсали, що його слова - підбурювання до вбивства. У відповідь керівник фонду відповів: "Так".

Після цього національний музей "Палац Токіо" виступив із заявою, в якій відхрестився від слів Бернара Шенбо та заявили про його звільнення і обрання нового керівника фонду.

Пізніше Шенбо написав ще один пост, в якому вибачився за свої слова і зазначив, що "не закликає до вбивства Грети Тунберг".

"В Facebook у мене вирвалися висловлювання, абсолютно мені не властиві", – написав він.

Зліва — Бернар Шенбо

Нагадаємо, 16-річна екоактивістка Грета Тунберг виступила на саміті ООН, закликавши світових лідерів боротися із забрудненням пленты

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні з'явилися послідовниці Грети Тунберг

Також Знай.ua писав, по всій Європі діти вийшли на масові протести.