В Гонконзі спалахнули протести в день 70-річчя КНР. Активісти вийшли на вулицю, назвавши цю дату "днем скорботи". Протестувальники застосували запальні гармати, поліцейські - сльозогінний газ і водомети.

Під час протестів в Гонконзі поліцейські вперше вистрілили в демонстрантів з бойової зброї. Кількість постраждалих після сутичок досягла 30 осіб. Двоє з них зараз у критичному стані.

Protests in Hong Kong as China marks 70 years of Communist rule

LIVE: Protests in Hong Kong as China marks 70 years of Communist rule

Geplaatst door Reuters op Dinsdag 1 oktober 2019


Людина, який зараз знаходиться в Китаї і своїми очима бачила, що відбувається, розповіла, що Гонконг зараз перетворюється в український Донбас, передає Телеграм-канал "Рускій исламистъ".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще


"Діють три в'язниці, Xinwuling на кордоні з ШЧ, на острові на якому аеропорт і на острові, де хороший пляж. Офіційно утримуються майже дві тисячі осіб. Тих, яких випустили, розповідають про групові згвалтування і побиття", - розповідає очевидець.


За словами очевидця Китай повинен офіційно ввести воєнний стан і "зробити з Гонконгу Урумчі №2", інакше повністю втратиться авторитет і повагу до пекінської влади.


У свою чергу Європейський союз закликав сторони "продемонструвати стриманість і домогтися деескалації" вуличного насильства.

Нагадаємо, в Казахстані в центрі Алмати до 50 людина бере участь в акції проти експансії Китаю. Люди, які прийшли на акцію вдягнули жовті стрічки.

Як повідомляв Знай.ua , мирні протести переросли в божевільні заворушення, люди звуть королеву Єлизавету: кадри справжнього хаосу.

Знай.ua писав, турнір WTA в Гонконзі скасували із-за масових акцій протесту.