З Великобританії прийшла дуже захоплююча та надихаюча історія. Однак ця історія ще і дуже лякає, вона про те, якою, часом, буває незрозумілою дитяча жорстокість.

У містечку Норфолк 13-річна екоактивістка Надя Спракс змінила місце навчання. Причиною переходу в іншу школу стали постійні знущання та нападки з боку однолітків. Діти знущалися над Надею через тое, що вона збирала сміття.

Про це стало відомо завдяки повідомленням інформаційного агентства BBC.

Надя Спаркс

Надя у Великобританії стала широко відомо під кінець 2018 року, коли про неї почали публікувати матеріали місцеві журналісти і блогери. Надя Спаркс щодня прокидалася на годину раніше, щоб по дорозі до школи встигнути зібрати сміття.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Спочатку дівчина розповідала про свою справу в соцмережах, а в підсумку стала послом Всесвітнього фонду дикої природи. Варто також зазначити той факт, що Надя отримала нагороду від тоді ще чинного британського прем'єр-міністра Терези Мей.

Пропонуємо нашим читачам ознайомитися зі сторінкою активістки в мережі Instagram "teamtrashgirl".

"Дуже важко змінити ставлення підлітків до проблем екології. - Ред.). Надя хотіла створити спільноту, щоб об'єднати всіх, і вона це зробила: з нею зв'язалися люди з усього світу. Ми надзвичайно пишаємося нею", - розповідала в інтерв'ю журналістам мама дівчинки Паула Спаркс.

Проте активність британки стала причиною цькування з боку однолітків, дали їй прізвисько Trash Girl (Сміттєва дівчинка. - ред.). Батьки кажуть, що підлітки не лише словесно ображали їх доньку, але і били та погрожували ножем. На випадки цькування реагувала місцева поліція, проте адміністрація школи не допомагала боротися з кривдниками.

Через булінг родина Спарксів була змушена перевести Надю до іншої школи, яка розташована приблизно за 15 кілометрів від її будинку. Незважаючи на це, юна активістка вже запевнила представників ЗМІ, що не збирається припиняти свою діяльність щодо збору відходів та сміття.

Нагадаємо, Злата Огневич на власному прикладі показала, як боротися з булінгом у школі.

Як повідомляв Знай.uа Франківщину накрила хвиля жахливих самогубств: чоловіків знаходять в петлях.

Знай.uа писав, школярки отримали по обличчю ганчіркою, вчителя звільняти не збираються.