В Іраку тривають масові акції протесту проти чинного уряду країни. В результаті заворушень вже загинуло 65 осіб, і понад 2500 були поранені.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Для розгону демонстрантів застосовують сльозогінний газ та бойові патрони. Повідомляється, що лікарні міст, де проходять акції, переповнені. Усі вони переведені на спеціальний режим, тому що постійно поступає велика кількість постраждалих.

Масові заворушення, які почалися на початку жовтня, з часом охопили Багдад і інші великі міста. Люди на вулицях протестують проти корупції, безробіття і поганих комунальних послуг. Також люди висловлюють незадоволення перебоями постачання електроенергії та нестачею води.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Влада у свою чергу запровадила комендантську годину в столиці і низці міст у південних провінціях. Обмежений доступ в інтернет, щоб перешкодити самоорганізації протестувальників за допомогою соціальних мереж.

На загибель людей відреагував Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який закликав уряд і демонстрантів в Іраку до діалогу.

"Генеральний секретар стежить за розвитком подій в Іраку і закликає до діалогу між урядом і демонстрантами в якості негайного кроку в бік деескалації", — йдеться у заяві політика.

Генсек ООН також особливо відзначив, що "свобода вираження поглядів та мирних зібрань є основними правами людини, які необхідно поважати", і закликав учасників протестів "проявляти максимальну стриманість і утримуватися від насильства".

Нагадаємо, що Зеленський назвав дату розведення військ на Донбасі, формула Штайнмайєра дала поштовх: "Особисто гарантую".

Як повідомляв Знай.uа, на Донбасі напередодні "розведення сил" бойовики просто збожеволіли, позиції українських захисників у вогні: фатальні подробиці.

Також портал Знай.uа писав, у Станиці Луганській запрацював тимчасовий міст в обхід: ремонтні роботи йдуть повним ходом.