Стало відомо, що 54-річний британець Біллі Воган з міста Уайтхейвен (Камбрія), бродив по полю з металошукачем і виявив справжній скарб, а саме золоту прикрасу часів бронзового століття. Він показав коштовність ювеліра, який оцінив 312 грамів чистого золота в 11 тисяч фунтів стерлінгів (333, 4 тисяч гривень). Про це повідомляє Daily Mail.

"На глибині близько 13 сантиметрів я знайшов якийсь предмет. Спочатку я подумав, що це частина альпіністського спорядження або деталь від трактора. Ніколи б не повірив, що це золото", - поділився Воган.

Так, неймовірна знахідка виявилася торквесом – прикрасою з золота, яке заможні люди носили для того, щоб демонструвати всім свій достаток. За попередніми підрахунками, ювелірного виробу в 22 карата приблизно 4 тисячі років.

На даний момент експерти з'ясовують, чи вважається знайдене прикраса скарбом. Якщо це так, то британець буде зобов'язаний продати знахідку в музей за ціною, яку встановить Комітет з оцінки скарбів.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Нагадаємо, що 47-річна жінка з Тернополя намагалася провезти в Україну срібні ювелірні вироби загальною вагою 2,4 кілограма без декларування.

Як повідомляв портал Знай.ua, люди з металошукачами ретельно досліджують практично кожен квадратний метр спорожнілих пляжів в Кирилівці.

Також портал Знай.ua писав, що мисливці за скарбами в Кирилівці скаржаться на "улов".