У Федеральній Республіці Німеччини біля синагоги в місті Галле невідомий відкрив стрілянину з автомата та позбавив життя двох людей. Для вбивства зловмисник обрав день, коли євреї відзначають одне зі своїх головних релігійних свят - Йом-Кіпур (День спокути).

З'ясувалося, що стрілок вів онлайнтрансляцію в стрімінговому сервісі Twitch. Частина відповідного відео з'явилася в соціальних мережах.

Також з'явились відомості про самого стрілка. Про це повідомляє видання Focus Online.

Зазначається, що слідство з'ясувало особу вбивці - це 27-річний громадянин Німеччини, який проживав у федеральній землі Саксонія-Анхальт. Про вбивцю також відомо, що він є правим радикалом і заперечує Голокост.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Корінь усіх проблем – євреї", – сказав терорист перед тим, як почати стріляти.

Під час трансляції він встиг убити двох людей – одну жертку куля наздогнала біля синагоги, другу - біля турецької закусочної. Камеру мобільного телефону стрілок розташував на голові і фіксував стрілянину від першої особи. Після трансляції він викинув телефон.

Обліковий запис вбивці на стрімінгових сервісах уже заблоковано.

Відео можна переглянути за посиланням. Обережно! Присутні сцени вбивств і насильства.

Поліція оголосила, що посилила заходи безпеки і починає патрулювання кварталів, в яких розташовані синагоги.

Нагадаємо, у середу, 9 жовтня, в Німеччині зловмисник відкрив стрілянину біля синагоги та забрав життя двох людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Канзас-Сіті, штат Канзас, в місцевому барі "Tequila KC" сталася перестрілка

Також Знай.ua писав, у Вінницькій області застілля закінчилося стріляниною.