Минуло вже майже 72 роки як королева Єлизавета II вийшла заміж за принца Єдинбургського, графа Меріонетського і барона Гринвіцького Філіпа.

Королівське подружжя поєднало свої долі 20 листопада 1947 року, у шлюбі народилося четверо дітей: троє синів – принц Чарльз, принц Ендрю і принц Едуард, і дочка - принцеса Анна. Таким сімейним довголіттям не може похвалитися, мабуть, жодна королівська сім’я.

Королева Єлизавета і принц Філіп

Познайомилися Єлизавета і Філіп в 1934 році, але стосунки між ними зав'язалися, коли ще зовсім юна принцеса Єлизавета в 1939 році відвідала військово-морський коледж в Дартмуті, де навчався Філіп. Історія їхнього кохання дуже схожа на романтичну новеллу.

Вперше Єлизавета та Філіп побачилися на весіллі датського принца Георга та грецької принцеси Марини, яка була кузиною Філіпа. На той час королеві було 8 років, а її майбутньому чоловіку – 13. Тоді юні Філіп та Єлизавета ще не розуміли яке доленосне значення матиме їхнє знайомство.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Принц Філіп

Філіп зростав у дуже багатій та знатній родині, яка жила на грецькому острові Корфу і було малоймовірно, що доля зведе їх знову. Все змінилося після того, коли в 1913 вбили діда принца Філіпа, через декілька років скинули з престолу його дядька, а в 1923 Георг II відрікся від корони. В результаті сім’я юного Філіпа покинула Грецію та оселилася у Франції.

Мама хлопчика на той час почала втрачати розум і батько, принц Андрій, забрав його до себе. Родина мешкала у Монте-Карло, де Філіп навчався у приватній школі. Невдовзі, після того як батько бездумно розтринькав все майно родини, юнак без будь-яких засобів для існування добрався до Шотландії, де його прихистили родичі.

Королева Єлизавета і принц Філіп

Молодий Філіп починає навчання у Королівському військово-морському коледжі у Дартмурі, саме в цьому місті відбулася наступна зустріч з Єлизаветою. На той час майбутня британська королева не претендувала на трон і жила безтурботним життям.

Але все склалося по-іншому: принц Едуард зрікся престолу через рік після смерті Георга V і в результаті королем стає батько Єлизавети – принц Альберт (Георг VI). Відповідно, у десятирічному віці дівчинка стала спадкоємицею корони.

Королева Єлизавета і принц Філіп

У 13 років Єлизавета з сестрою Маргарет відвідали Дартмур, де 18-річний Філіп готувався до випуску із коледжу та відправлення на фронт. Зустрілося майбутнє подружжя на королівському прийомі у тому ж місті. Красивий кадет-випускник вразив майбутню королеву і дівчинка зрозуміла, що зустріла любов всього свого життя.

Незадовго після цього Філіп прибув у палац зі своїм дядьком офіцером королівсько-морського флоту Дікі Маунтбеттеном, якого запросили на чаювання. Хоча юнак і не був простолюдином, але його династія на той момент повністю розорилася і уявити союз пари було неможливо.

Королева Єлизавета і принц Філіп

Почалася Друга світова війна і принц Єдинбургський поїхав на фронт, але закохані протягом всього цього часу листувалися. І хоча сім’я Єлизавети була категорично проти союзу з Філіпом, Єлизавета продовжувала наполегливо відмовляти всім прихильникам. За цей час листування молодих людей переросло в серйозні почуття.

Після війни Філіп повернувся до коханої, яка протягом всього часу розлуки рвалася до нього, але батько категорично забороняв це робити. Більше того, Єлизавета сама зробила пропозицію Філіпу. І хоча у королівському дворі панувало обурення, батьки непохитної дівчини пішли на поступки та дали згоду на шлюб.

Королева Єлизавета і принц Філіп

Через багато років така ж світла любов поєднала їхнього внука принца Гаррі з Меган Маркл. Незважаючи на походження коханої, Гаррі був непохитним – їхнє весілля відбулося 19 травня 2018 року. А 6 травня 20019 року у пари народився син Арчі.

Королівська родина

Королева Єлизавета і принц Філіп

Королева Єлизавета і принц Філіп

Весілля королеви Єлизавети і принца Філіпа

Королева Єлизавета і принц Філіп

Королева Єлизавета і принц Філіп

Королева Єлизавета і принц Філіп святкують 71-річчя подружнього життя

Принц Філіп

Королева Єлизавета і принц Філіп

Королева Єлизавета і принц Філіп

Нагадаємо, раніше розповіли, які скелети у шафі тримає британська королева

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єлизавету і Меган посварила весільна дрібниця

Також "Знай.ua" писав, що Кейт Міддлтон зробила відверте зізнання