19 жовтня на річці Сейба, Красноярський край, Росія, прорвало дамбу технологічної водойми золотодобувної артілі. Вода затопила гуртожиток в робочому селищі, за офіційними даними, загинуло 17 осіб, загальне число співробітників на дамбі становило приблизно 170 людей.

Кадри трагедії в Красноярському краї

На телеканалі "Росія 1" повинен був вийти випуск телепередачі Андрія Малахова, присвячений трагедії на дамбі. Однак, програму зняли з ефіру і видалили з усіх джерел в інтернеті.

Кадри трагедії в Красноярському краї

Костянтин Сенченко, депутат Красноярської міської ради РФ, заявив на своїй сторінці в Facebook, що програму встигли показати тільки в Сибіру і на Далекому Сході, в інтернеті її знайти неможливо.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ
Показати ще

Что там такое сказал Сергей Шахматов вчера у Малахова, что передача успела выйти только на Дальний Восток и Сибирь и была снята с эфира? Теперь запись невозможно найти в интернете.

Geplaatst door Konstantin Senchenko op Dinsdag 22 oktober 2019

Уривки програми можна відшукати в російській мережі ВКонтакте, на порталі Yandex, користувачі також залили фрагменти в Instagram.

Кадри трагедії в Красноярському краї

З фрагментів можна дізнатися, що люди працювали на дамбі незаконно - стверджують, що у них забирали паспорти під час укладення договору. А допустима концентрація різних елементів біля місця трагедії перевищувала норму "в десятки та сотні разів".

Андрій Малахов, ведучий, зазначив, що: "найстрашніше, що тут є ртуть, яка тече". Фахівці в залі відзначили, що промисловий спосіб видобутку золота за допомогою ртуті використовували раніше, але він вже давно заборонено в усьому світі, бо дуже шкодить людині та навколишньому середовищу.

Користувачі мережі з обуренням відреагували на цю жахливу ситуацію:

Нагадаємо, раніше водна стихія скалічила десятки життів у Росії, людей просто змило хвилею: подробиці трагедії.

Також Знай.uа писав, що на Львівщині оголосили режим надзвичайної ситуації: відразу двом містам загрожує небезпека.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що підлили масла у вогонь: потужний вибух прогримів на заводі під Рівним, деталі і кадри ПП.