Під час проведення археологічних робіт в лондонському Тауері дослідники виявили два жіночих скелети. Тіла були знайдені в каплиці Святого Петра, яка розташована на території фортеці. Останній раз на подібну знахідку натрапляли в 1970-х роках.

Фахівці дослідили знайдені скелети і дійшли висновку, що перший скелет належить жінці, яка померла у віці 40 років, а другий – семирічній дівчинці, похованій між 1450 і 1550 роками.

В забутій каплиці лондонського Тауера виявили два жіночих скелети

На основі остеоархеологічного аналізу останків вчені припустили, що померлі належали до простого народу і жили досить бідно. Цілком можливо, що ці люди працювали у Тауері.

Куратор незалежної благодійної організації Historic Royal Palace Альфред Хокінс розповів, що тіла були виявлені під час робіт, які проводилися з метою зробити каплицю св. Петра більш доступною для відвідувачів на інвалідних візках.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В забутій каплиці лондонського Тауера виявили два жіночих скелети

За парадним входом каплиці вдалося виявити залишки ще старішої каплиці з двома спеціально вирізаними в підлозі похованнями. Скелети знаходилися в положенні орієнтування на схід. Під час огляду місця захоронення, археологи біля скелета жінки знайшли цвяхи, це свідчить про те, що її поховали в труні. А тіло дівчинки, скоріш за все, обернули в похоронну пелену.

Вчені віднесли виявлені поховання до раннього періоду правління династії Тюдорів. Аналіз кісток показав, що доросла жінка страждала від хронічних болів у спині. Зазначається, що на останках не вдалося виявити ніяких слідів насильницької смерті.

В забутій каплиці лондонського Тауера виявили два жіночих скелети

Нагадаємо, раніше на території запорізької школи розкопали древню фортецю

Як повідомляв портал "Знай.ua", Аккерманську фортецю випробують на міцність

Також "Знай.ua" писав, що археологи виявили древнє біблійне місто