Як відомо, Xiaomi представила "розумну" годівницю для домашніх улюбленців Furrytail Pet Smart Feeder. Але з'ясувалося, що в прошивці даного пристрою є вразливість.

Блогер Ганна Просвєтова випадково зламала пристрій під час вивчення API годівниці. Про це повідомляє Telegram-канал Анни.

"Зараз я продовжувала вивчати їх API і випадково отримала доступ до всіх годівниць цієї моделі в світі. У мене на екрані бігають логи з усіх існуючих годівниць, я бачу дані про вайфай-мережі бідних китайців, які купили собі ці пристрої. Можу парою кліків несподівано нагодувати всіх котиків і собачок, а можу, навпаки, позбавити їх їжі, видаливши розкладу з пристроїв. Бачу, скільки у кого в мисці корми зараз лежить. Не уявляю зараз, що з цим робити, це мій найуспішніший (і несподіваний) злом, так що я трохи в ступорі", — розповіла блогер.

У результаті всього за добу відмічено 10950 "розумних" пристроїв. Можливо це загальна кількість годівниць в світі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

До того ж, Ганна підкреслила, що на пристрої стоїть прошивка ESP8266. На нього можна віддалено послати запит з посиланням на прошивку, контролер скачає її, встановить і перезавантажиться.

"В теорії можна змусити всі годівниці оновитися на прошивку-пустушку, після чого пристрій помре повністю і єдиним способом лагодження буде повний розбір, подпайка до пинам контролера і ручна заливка прошивки. Скажіть це котиків і собачок, які зараз вдома харчуються з цієї штуки і чекають своїх господарів з двотижневих відпусток", повідомила вона.

Блогер відразу ж зв'язалася з розробниками і повідомила про уразливості пристрою. Представники компанії подякували її і зобов'язалися розібратися з проблемою.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi випустила флагманські навушники Xiaomi HiFi Hybrid Flagship Earphones, який вміє трансформуватися з провідних у бездротові. Схоже, компанія вирішила догодити абсолютно всім меломанам, і випустила навушники-трансформери.

Як повідомляв портал Знай.ua, Google не планує покращувати систему захисту магазину Google і смартфонів на Android. Є ймовірність того, що компанія просто не приділяє належну увагу сканування додатків, які з'являються щодня.

Також портал Знай.ua писав, що хоча офіційної дати виходу HUAWEI Mate X виробник поки що не називав, в мережі вже з'явилися дані про вартість гнучких смартфонів базової і більш продуктивної комплектаціях.