Цими днями виповнилося 133 роки з дня народження відомої українсько-американської дизайнери Варвари Каринської, яка підкорила Голлівуд та отримала Оскар. Нині ж Париж і Нью-Йорк і досі змагаються за право називати видатну українку своєю.

Як відзначається, видатна українка Варвара Каринська народилася у Харкові 3 жовтня 1886 року. І слід зауважити, що вже з самого дитинства не розлучалася з голкою та ниткою. І вже у 35-ть років мала власну художню галерею в Москві, де продавала свої роботи.

Після революції та громадянської війни в Росії емігрувала до Німеччини, потім переїхала до Бельгії, а згодом і до Парижа. А потім і взагалі до Нью-Йорку, де її називали Барбара.

Там українка розпочала роботу над сценічним одягом для фільму “Жанна д’Арк”. І зауважимо, що до роботи харків'янка підійшла з ентузіазмом, та, заглибившись в історію, створила унікальний одяг, за який у 1948 році отримала омріяний Оскар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вже у 1952-му Барбару знову номінувалася на головну премію Американської кіноакадемії за костюми до фільму-балету, щоправда, цього разу вона Оскара не отримала.

Підкреслимо, що Барбара Каринська прожила довге й насичене життя, не доживши трьох років до свого 100-го ювілею та померла в Нью-Йорку в 1983-му.

Нагадаємо, що гаряча бабуся Пугачова в сміливому міні змусила Орбакайте кусати лікті: яскраві кадри.

Раніше "Знай.uа" розповідав, що соліст "Антитіла" Тарас Тополя видав "секрет вічного вогню" у стосунках: дружині подобається.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що донька хворої на рак Заворотнюк перервала тривале мовчання: фото лишило більше питань, ніж відповідей.