Раніше держава-попередниця сучасної Камбоджі була могутньою імперією, а її столицею вважають місто Ангкор. Однак вчені виявили у джунглях нове загублене місто, яке було першою столицею кхмерської імперії.

Цікаво, що археологи та історики знали про існування цього міста протягом багатьох десятиліть, але археологічні свідчення цього камбоджійського міста досі були мізерними. Древнє місто Кох-Кер існувало як столиця та центр центрі приблизно у 928-944 роках нашої ери.

Схоже, у місті не було достатньо великого водосховища. У новому дослідженні було використано проникнення наземних радарів та ручне розкопування для виявлення деяких прихованих споруд поселення Кох-Кер, призначених для видобутку води з річки Штунг-Ронгеа.

В рамках дослідницької роботи команда змогла побачити крізь шари рослинності і бруду тисячі раніше невідомих об'єктів. З’ясувалося, що міська мережа охоплює близько 50 квадратних кілометрів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Численні елементи антропогенного ландшафту з'єднуються з цією ширшою мережею, що передбачає розробку загального міського плану. Дамби, стіни водосховища і огорожі храмів, кварталів та навіть королівського палацу примикають або збігаються з насипними лінійними елементами", — пояснюють дослідники.

Виходячи з розрахунків команди, жолоб - побудований з латерита - не мав би необхідної потужності, що призвело б до переливу та затоплення, а значить, вода не потрапила туди, куди вона повинна йти. Це було б поганою новиною для короля Джаявармана IV, який керував тим часом. Дослідники вважають, що це, можливо, спричинило поспішне повернення до Ангкор, де раніше була розташована столиця та де фактично працювали водні шляхи.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфаркти, інсульти й не тільки: які хвороби в Україні лікуватимуть безкоштовно.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.