У столиці Індії Нью-Делі оголосили надзвичайний стан. У місті в рази перевищений рівень шкідливих речовин у повітрі, через який місцеві мешканці просто задихаються.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Спеціальна комісія ввела обмеження в самому місті і декількох сусідніх штатах. Зокрема, зупинені будівельні роботи, а також заборонені салюти та обмежено рух автомобілів. Рівень небезпечних речовин у 20 разів більший за максимально можливий.

Влада міста розпорядилася закрити школи, вони не працюватимуть до 5 листопада. Школярам та їх батькам було видано понад 5 млн респіраторів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

При цьому, це звична ситуація в країні - щороку у Нью-Делі підвищений рівень шкідливих речовин. Він досягає максимуму приблизно 1 листопада через поєднання смогу від феєрверків, влаштованих під час індуїстського свята Дівалі, і диму від спалювання стерні на полях після збору врожаю.

Зазначимо, що нещодавно у Центральній геофізичній лабораторії України ім. Срезневського заявили, що на вулицях Києва бути небезпечно. У повітрі зафіксували значне перевищення дози шкідливих речовин. Зокрема, смертельно небезпечний чадний газ (СО) в столиці вище норми в чотири рази.

Серед лідерів забрудненого повітря в Києві був Мінський масив в Оболонському районі, бульвар Перова і масив Райдужний в Дніпровському районі. Норма загального індексу забруднення становить від 0 до 50 одиниць.

Як повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації, стан повітря в Києві погіршився через пожежу на торфовищах в Обухівському районі Київської області.

Нагадаємо, що отруйний смог захоплює Україну: які області опинились в небезпечному полоні.

Як повідомляв портал Знай.uа, знайшов скарб в тарілці: чоловікові казково пощастило під час вечері, шанс один на сотні тисяч.

Також портал Знай.uа писав, улюблениця мільйонів дізналась про свою хворобу в прямому ефірі, фани в розпачі: перша в житті процедура.