Глава британського уряду Борис Джонсон заявив, що не допустить проведення другого референдуму про незалежність Шотландії під час свого прем'єрства, повідомляє BBC.

Джонсон впевнений, що уряд не дасть добро на проведення ще одного юридично обов'язкового референдуму.

"Я не думаю, що люди в цій країні думають, що референдуми дуже хороші для гармонії. У нас був один референдум в 2014 році, британському народу, народу Шотландії, сказали тоді, що такі події відбуваються раз у покоління" – сказав він.

фото Getty Images
Борис Джонсон, прем'єр-міністр Великобританії \\ фото Getty Images

У прем'єр-міністра Джонсона запитали його ставлення до проведення рефорендуму. На це глава британського уряду відповів: "Ні, я не хочу проведення референдуму. Але я не бачу причин повертатися до цього".

У свою чергу перший міністр Шотландії Нікола Стерджен називає позицію блокування референдуму про незалежність Шотландії "неприйнятною". І пояснює, що громадяни цього вимагають.

Уряд Шотландії хоче акцентувавти увагу на питанні про незалежність на другу половину 2020 року і почав законодавчий процес у місцевому парламенті для досягнення цієї мети.

Щоб референдум відбувся, потрібно зелене світло від уряду Британії.

Нагадаємо, посол Франції пояснив вислів Макрона про те, що українці - це "банда": "Претензій немає".

Також Знай.uа писав про хамство Трампа, чай від Джонсона і затоптана журналістка: 5 гарячих прикладів зустрічі політиків з пресою.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Лукашенко підняв тривогу із-за ядерної атаки: "Залишилося всього...".