Як відомо, ще у 2012 році Ілон Маск запропонував ідею створення вакуумного тунелю Hyperloop, за допомогою якого, люди швидко могли б дістатися до необхідного місця. Відтоді безліч компаній працюють над втіленням цієї ідей в реальність. Однак, 13-річна школярка Керолайн Краучлі переплюнула їх усіх. Вона вважає, що у неї є рішення, яке простіше, дешевше і безпечніше, повідомляє FastCompany.

Зауважимо, що концепція Hyperloop передбачає, що пасажири сідають в спеціальні капсули на повітряній подушці всередині труби з дуже низьким тиском. Після чого пересуваються зі швидкістю понад 1000 км/год.

Керолайн Краучлі, фото CNN
Керолайн Краучлі, фото CNN

Однак, дівчинка запропонувала зовсім інший підхід. Замість того щоб поміщати пасажирів всередину труби, вона хоче розташувати вакуумну трубу поруч з діючими залізничними лініями. Усередині труби буде транспортний елемент, який за допомогою сильного магніту буде пересувати поїзд зовні. Таке рішення, на думку школярки, безпечніше для людей.

"Коли я дізналася про Ілона Маска і Hyperloop, я була в захваті, тому що я люблю швидкі речі, але мені також здалося, що це не дуже безпечно для пасажирів» - говорить Краучлі.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Незважаючи на те, що багато експертів вважають концепцію Hyperloop нездійсненною, Краучлі сподівається, що розвиток ідеї все ж буде. Свій проект вона бачить як проміжний етап, який можна реалізувати найраніше.

Нагадаємо, космічний корабель Ілона Маска перетворився на "американські гірки": назвали ціну квитків на рейс Starship.

Як повідомляв Знай.uа Росія націлилася на користувачів Facebook: використовує, як піддослідних щурів.

Знай.uа писав, Tesla показала нову версію сонячної черепиці: економія з першого місяця.