У Грузії спалахнули заворушення через прем'єру фільму про танцюристів-геїв. Протестуючі - в основному члени радикальної організації.

Прем'єра грузино-шведського фільму "А потім ми танцювали" викликала акції протесту в Тбілісі. про це повідомляє інформаційне агентство "Новини-Грузія".

У п'ятницю, 8 листопада в центрі грузинської столиці біля будівлі кінотеатру "Амірані" почалися масові заворушення через наміри декількох сот радикально налаштованих громадян зірвати показ фільму про кохання двох гомосексуалістів з Національного ансамблю народного грузинського танцю.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Протестуючі, в основному члени радикальної організації ″Грузинський марш″, намагались прорвати кордон поліції. Автомобільний рух по вулиці Костава перекрили. Протестуючі зробили кілька пострілів з петард в напрямку фойє кінотеатру.

Також радикально налаштовані протестувальники спалили веселковий прапор ЛГБТ-спільноти.

За інформацією МВС Грузії, з боку протестуючих ″відбулося кілька інцидентів″. В результаті 11 осіб було затримано.

Також повідомляється про постраждалу дівчину. Громадянська активістка Анна Субеліані намагалася потрапити на прем'єру фільму, але отримала удар важким предметом по обличчю. Нападника затримали, порушено кримінальну справу.

Видання зазначає, що акції протесту 8 листопада відбулися в усіх кінотеатрах Тбілісі і Батумі, де показували фільм "А потім ми танцювали".

Фільм, який викликав таку протести в Грузії, було знято в 2019 році грузинським режисером Леваном Акіно. Стрічку вже показали на Каннському кінофестивалі. У фільмі розповідається про коханя танцюриста до свого конкурента. Фільм "А потім ми танцювали" також було представлено на "Оскар", він бореться в номінації "Кращий іноземний фільм".

Нагадаємо, у Києві серед білого дня напали на лідерку ЛГБТ-організації

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві представники ЛГБТ повстали проти жорсткого пресингу

Також Знай.ua писав, хейтери накинулися на Осадчу через ЛГБТ