Комісія у справах неповнолітніх у Самарі збирається позбавити батька батьківських прав. Мотивом такого рішення стало знання дітьми іноземних мов та уміння в'язати гачком.

У одному із сіл Самарської області розгорається конфлікт у сфері ювенальної юстиції. Батька трьох хлопчиків, 15, 13 і 11 років, намагаються позбавити батьківських прав на підставі того, що діти дуже розвинуті. Місцеві жителі вважають, що така розвинутість і манера виховання є неправильними.

Виховання дітей, фото: petropavlivka.city
Виховання дітей, фото: petropavlivka.city

Іван Сидоров, разом з сім'єю переїхав в Самарську область три роки тому. Там він придбав власний будинок, оскільки вважав, що п'ятьом дітям у селі буде комфортніше. Після розлучення із дружиною, у селі він залишився із трьома старшими синами. Сидоров працює віддалено, у великій європейській компанії.

Проблеми почали виникати через те, що своїх синів він виховує в іншій системі цінностей, ніж прийнято в селі. Відомо, що у будинку немає телевізорів, діти читають книги, займаються роботою по дому і господарству. А хобі кожен обирає за власним бажанням. Один із конфліктів виник через те, що середній син любить в'язати гачком — місцеві жителі списали це на "нетрадиційну орієнтацію дитини".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того діти самостійно освоїли ази програмування та володіють кількома іноземними мовами, оскільки раніше сім'я жила в декількох європейських країнах. Місцевим мешканцям здалося, що це достатні підстави, аби відправити дітей на соціально-психіатричну експертизу, а потім і в притулок. Представники соціальної опіки не заспокоїлися навіть попри те, що самарські лікарі визнали дітей абсолютно нормальними.

Виховання дітей, фото: meme-arsenal.com
Виховання дітей, фото: meme-arsenal.com

Почалось усе зі звернення до завуча батьків учнів — вони вимагали "припинити неправильний вплив на їхніх дітей". В результаті комісія у справах неповнолітніх звинуватила батька у"невиконанні батьківських обов'язків".

"Ваші діти не знають, хто такий Чебурашка і кіт Леопольд. У вас немає телевізора, ви вчите їх чогось незрозумілого. Ваш син вміє в'язати гачком, значить він нетрадиційної орієнтації. Ви самі і ваші діти повинні поважати і приймати традиції того місця, де ви живете. Ось такі звинувачення мені пред'явили" Іван Сидоров

Наразі справою зайнялася прокуратура, яка ознайомлюється із ситуацією. Відомо, що раніше у 2018 році, органи соцопіки вже доводили справу до суду і помістили дітей у притулок на три місяці, поки проводилася експертизи. Та в результаті суд не підтримав позову органів опіки та піклування

Нагадаємо, раніше у Криму однокласники жорстоко побили новеньку

Як повідомляв портал "Знай.ua", шкільну програму добряче "почистять від страждань"

Також "Знай.ua" писав, що психологи склали список фраз, які ламають психіку дитини