Будинок, де "народився" Гаррі Поттер, не можуть продати вже два з половиною роки. Власники вибились із сил у пошуках покупця на своє помешкання. Саме у цьому будинку знімалося популярне кіно і тепер до нього постійно приходять фанати магічної саги. Про це пише The Mirror.

Будинок Гаррі Поттера, фото SWNS.com

Як зазначає The Mirror, ринок нерухомості у Британії нині сильно сповільнився на тлі невизначеності із подальшим просуванням Brexit. Тому продавати відоме помешкання стало ще складніше.

Обшитий деревом будинок 15-го сторіччя – місце, де, згідно з твором Джоан Роулінг, жила родина Поттерів і там головний злодій стрічки Волдеморт вбив батьків Гаррі, а сам головний герой зміг пережити смертельне прокляття.

Після того, як батьки Гаррі загинули, його вихованням займаються дядько і тітка. У свій одинадцятий день народження він дізнається, що є справжнім чарівником, і його запрошують вчитися в Хогвартську школу магії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Будинок Гаррі Поттера, фото SWNS.com

Зараз це помешкання стало місцем паломництва фанатів Поттера. Щороку до села на триста будинків приїздять тисячі туристів, які мріють побачити саме цей один дім.

Мешканці села, хоч і заробляють на туристах, однак кажуть, така популярність приносить багато клопоту. Іноді фанати ходять селом від будинку до будинку, стукають і питають – чи не там зараз Гаррі. Влітку під час відпусток потоки "паломників" стрімко зростають.

Будинок Гаррі Поттера, фото SWNS.com

Подружжя Джейн і Ентоні Ранзетта прожили в цьому будинку 30 років і вперше виставили його на продаж у 2017 році за 995 тисяч фунтів (близько 1,3 мільйонів доларів США). Пізніше ціна була знижена до 950 тисяч фунтів. З тих пропозицій, які пара отримувала від потенційних покупців, жодна їм не підійшла.

Відомо, що отримували пропозиції на задіяння будинку у зйомках інших фільмів. Зокрема, від Netflix і інших компаній.

Нагадаємо, раніше зірка Гаррі Поттера Емма Вотсон зруйнувала стереотипи про жінок після 30-ти.

Також Знай.uа писав, що Герміона і Мелфой з "Гаррі Поттера" заінтригували фанатів новим романом, це просто магія: фото.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про цікаві факти про головну зірку "Гаррі Поттера", які мало хто знає: зв'язок з Герміоною і Роном, бійки, реп.