Угорське агентство з питань конкуренції оштрафувало соціальну мережу Facebook на 4 мільйони доларів. Причиною такого штрафу стало те, що компанія ввела в оману своїх користувачів у країні, коли заявляла, що її послуги безкоштовні.

Це найбільший в історії Угорщини штраф, пов’язаний з питанням захисту прав споживачів, повідомляє видання Bloomberg.

Річ у тому, що Facebook розмістив на своїй головній сторінці й у довідковому центрі слогани "Безкоштовно і кожен може приєднатися", чим заявив, що його послуги є безкоштовними. Однак в угорському агентстві вважають, що хоч люди й не сплачують гроші за користування соцмережею, вони "заплатили" тим, що Facebook збирав і використовував їхні персональні дані.

Facebook
Facebook

Гігант соціальних медіа включений також у багаторазові розслідування конфіденційності Європейського Союзу щодо того, чи відповідає він загальним регламентам про захист даних.

У відомстві кажуть, що розрахували штраф не тільки з урахуванням доходів Facebook від реклами в Угорщині, а й з урахуванням, що компанія внесла глобальні зміни в гасла про безкоштовні послуги. Соцмережі змінила інформацію про безкоштовні послуги під тиском ЄС.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Facebook
Facebook

Зазначимо, що довкола Facebook виник скандал щодо того, що персональні дані користувачів зчитувалися. Надалі завдяки зібраним даним соцмережа могла продавати рекламні можливості своїм клієнтам.

Тоді ж стало відомо, що компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до 87 мільйонів користувачів Facebook.

Нагадаємо, Huawei відмовиться від співпраці з Samsung: названо причину.

Як повідомляв портал Знай.uа, смартфони без роз'ємів: Apple шокувала випуском оновленого iPhone.

Також портал Знай.uа писав, що в Apple розповіли, чому iPhone 11 стежить за власниками.