Нещодавно 96 вчених з усього світу показали світові результати свого дослідження танення льодовиків Гренландії. І слід зауважити, що вони не дуже втішні. Відтак, науковці стверджують, що якщо лід і надалі і такими швидкими темпами продовжить танути, то від цього постраждає щонайменше 400 мільйонів людей по всій планеті, пише BBC

Як відзначається, вчені дійшли до висновку, що лід в Гренландії тане в сім разів швидше, ніж три десятиліття тому. Так, острів втратив вже 3,8 трильйона тонн льоду з 1992 року. А це в свою чергу вже призвело до підвищення рівня моря на 10,6 міліметра. Окрім цього, науковці наводять цифри: 33 мільярди тонн на рік у 1990-х та 254 мільярдів тонн на рік на даний час.

потоп
потоп

Підкреслюється, що якщо втрата продовжиться в тому ж швидкому темпі, то близько 400 мільйонів осіб постраждають від численних повеней. Зауважимо, що це на 40 мільйонів більше, ніж прогноз Міжурядової групи зі зміни клімату (ICPS).

Нагадаємо, що вчені розкрили секрет довгого і щасливого життя: все починається з посмішки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа Нібіру надіслала на Землю гінця: новонароджений слонорил-мутант передрік війну і кінець світу, фото.

Також Знай.uа писав, прибульці з Нібіру почали діяти: знищення землян почнеться з хвилини на хвилину, відео.