У Росії не змогли запустити космічний корабель "Орел". Як стало відомо, що розробляється космічний корабель раніше називався "Федерація" має занадто високу для польотів до Місяця масу. Найімовірніше, така технічна помилка комусь дуже дорого обійдеться.

Запуск ракети, YouTube
Запуск ракети, YouTube

Вага гігантського "Орла" виявилась на дві тонни більше, ніж було заявлено з самого початку розробок.

Як йдеться в документах космічного корабля, понад норми важать практично всі його системи.

ракета Антарес (Antares)
ракета Антарес (Antares)

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За останніми даними розробників, фінальна версія корабля буде важити 22 тонни 343 кілограми, у той час як у Роскосмосі вказали необхідність вкластися в 19 тонн 848 кілограмів.

до речі, як так сталося ніхто не може відповісти. Але це ще не найцікавіше. Виявляється, що розробкою цього корабля інженери займаються вже протягом 10 років. Перший пробний політ на Місяць був запланований на 2023 рік. На 2024 рік вже намітили безпілотний, а в 2025 році пілотований політ корабля до МКС.

Зараз маса "Орла" перевищує допустимі параметри майже на 2,5 тонни. Згідно "розбивці перевищення мас" за окремими складовими космічного корабля, кабельна мережа виявилася важче більш ніж на 200 кг, система життєзабезпечення космонавтів — на 109 кг, силова установка — приблизно на 107 кг і т. д.

Нагадаємо, три надмасивні чорні діри виявили вчені: "ховалися" в центрі незвичайної галактики.

Як повідомляв Знай.uа вчені з'ясували, що вказує на раннє старіння головного людського органа.

Знай.uа писав, це змінить світ: вчені знайшли спосіб контролювати тягу до спиртного.