Мешканець єгипетського міста Міт-Рахіна в мухафазі Ель-Гіза знайшов під своїм будинком верхню частину унікальної статуї фараона Рамзеса II, повідомляє “Opinion”.

Як повідомляється, під час розкопок під своїм будинком, чоловік знайшов занурені у воду кам’яні блоки. Розкопки продовжила команда археологів, яка знайшла верхню частину статуї фараона Рамзеса II 19-ї династії з рожевого граніту розміром 105 сантиметрів в висоту та 55 сантиметрів в ширину. Над головою фараона зображено ієрогліф “Ка”, який може означати життєздатність та силу. Ця статуя — лише друга, відома вченим з цим ієрогліфом. На задній частині статуї знаходиться напис ієрогліфами, який перекладається, як “потужний улюблений бик богині Маат”.

Рамзес
Рамзес

Також під час розкопок знайшли кам’яні блоки, які виявились залишками храму бога Пта, який був покровителем столиці давнього Єгипту Мемфісу. На блоках вигравірувано зображення та картуші фараона Рамзеса II і посвяти на честь Пта. Усі артефакти передані до музею Міт-Рахіна.

Нагадуємо, що нещодавно в руїнах міста Амарна археологи знайшли два головних убори давньоєгипетських жреців.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, знайдено легендарне "Око фараона", яке зцілює свого господаря.

Також портал Знай.uа писав, що в Антарктиді знайшли сліди невідомої цивілізації.