У Росії із життя пішла знаменита народна артистка СРСР та водночас художній керівник театру "Современник" Галина Волчек. Відповідна інформація з'явилася на сторінці театру.

Як відзначається, ще у вівторок, 24 грудня, артистку екстрено госпіталізували з двостороннім запаленням легень до медзакладу у Москву та підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

А вже сьогодні, 26 грудня, у 86-річної Волчек почали відмовляти органи, а вже ввечері, зі слів лікарів, вона померла від набряку головного мозку і набряку легенів.

Галина Волчек
Галина Волчек

Зауважимо, що Волчек стала художнім керівником "Современника" у 1972, а вже у 1989 році вона отримала звання народної артистки СРСР. Окрім цього, жінка є повним кавалером ордена "За заслуги перед Вітчизною", лауреатом Держпремії СРСР та Премії президента Росії. А у 2017 році лідер РФ присвоїв Волчек звання Героя праці.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Підкреслюється, що за час роботи на посаді художнього керівника Волчек поставила понад 30 вистав, а також знялася в більш ніж 20 фільмах. Серед відомих: Дон Кіхот, Бережися автомобіля, Король Лір, Про Червону шапочку, Осінній марафон.

Нагадаємо, раніше померла найвідоміша акторка Франції Ганна Каріна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер автор хіта Popcorn з "Ну, постривай!" Гершон Кінгслі.

Також "Знай.ua" писав, що актори "Перших ластівок" зізналися, як потрапили у серіал: "Спочатку..."