Настінний годинник, придбаний на блошиному ринку, несподівано збагатив його нового господаря. Щасливий власник наочно переконався, що час — це гроші, коли випадково виявив сховані всередині годинника 50 000 дойчмарок.

Житель Ауріх (Нижня Саксонія) несподівано для себе збагатився на цілий статок завдяки випадковій покупці настінного годинника, повідомляє Spiegel. Чоловік вигідно роздобув його на барахолці.

Вже вдома, роздивляючись своє придбання з усіх боків, чоловік зауважив під дерев'яною панеллю годинника пачку якихось купюр. Уважно придивившись, він зрозумів, що це німецькі марки, які вийшли з обігу. Коли чоловік їх перерахував, виявилося, що в руках він тримає кілька десятків банкнот великого номіналу на загальну суму DM 50 000.

За даними видання, через шість місяців він обміняв її на більш € 25 000 в центральному банку Німеччини.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

І хоча німецька валюта вийшла з обігу в 2001 році, і її перестали приймати в якості платіжного засобу, але обмін в банку за курсом € 1 за 1,95 марки все ще можливий.

Чоловік відніс гроші в місцеве державне бюро знахідок. За німецькими законами, якщо протягом шести місяців ніхто не заявив права на майно, знахідку повертають. Тому, після зазначеного терміну чоловікові повернули гроші, і він обміняв їх на € 25 500, заплативши адміністративний збір у розмірі € 576.

Нагадаємо, у Польщі звичайні робітники натрапили на древні скарби ченців: 12 млн валялися в підвалі сотні років

Як повідомляв портал Знай.ua, пара з Нью-Джерсі, США, Антон і Шеріл Шермер виявили у своїй їжі в ресторані рідкісну перлину

Також Знай.ua писав, про середньовіччя під штукатуркою: на стінах церкви під Франківськом "проступили" унікальні фрески.