На грецький танкер Happy Lady, що стоїть на якорі біля берегів Камеруну було здійснено напад невідомими. В результаті викрадено вісім осіб. Відповідну заяву було зроблено 31 грудня представниками Міністерства морського флоту і острівної політики Греції.

Повідомляється, що серед викрадених п'ять громадян Греції, два філіппінці та українець. В результаті нападу один із членів екіпажу був поранений. Всього на борту перебувало 28 осіб.

Місце нападу, скріншот: SeaGuardian
Місце нападу, скріншот: SeaGuardian

Викрадення українських моряків біля берегів Африки є не першим. У серпні нігерійські пірати захопили в полон українських моряків в Камеруні, які перебували на багатоцільовому німецькому судні Marmalaita. Судно на момент нападу стояло на якорі в камерунському порту Дуала під прапором Антигуа і Барбуди.

30 березня група озброєних нігерійських піратів проникла на борт контейнеровоза Contship Oak у Гвінейській затоці та взяла в заручники членів екіпажу і вивезла їх у невідомому напрямку. Серед заручників також були українці.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Танкер Happy Lady , фото: marinetraffic.com
Танкер Happy Lady , фото: marinetraffic.com

Нагадаємо, раніше під Одесою шакали Путіна атакували есмінець Трампа, в хід пішли ракети: оголошено бойову тривогу

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Одесу увійшла гордість Трампа і головна фобія Путіна: потужні кадри

Також "Знай.ua" писав, що кораблетроща в Егейському морі: біля Лесбосу зазнало аварії судно з українцями