В Польщі громадянин України може потрапити за грати після того, як впустив дрон на дах костелу.

Як повідомляється, першого січня чоловік не впорався з керуванням дроном, який він запускав у Кракові. Через це апарат впав на дах костьолу Діви Марії на Головному ринку — однієї з найвизначніших пам’яток міста.

Дрон навчився перевозити людські органи
Дрон навчився перевозити людські органи

Власник дрона одразу ж зателефонував до пожежників, які зняли дрон з костелу. Хоча будівля не зазнала пошкоджень, правоохоронці затримали українця, висунувши йому звинувачення у створенні небезпеки для людей, оскільки у Польщі закон забороняє запуск дронів над будинками та скупченнями людей. Наразі польска поліція проводить консультації щодо авіаційного законодавства.

Якщо провина власника дрону буде доведена, то йому загрожує штраф, або навіть позбавлення волі на один рік.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький та його ізраїльский колега Джоель Ліон висловили занепокоєння через святкування в України дня народження Степана Бандери.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Київ "запалає" заради Бандери.

Також портал "Знай.ua" писав, що Львів перетворився на смітник після Нового року.