Стало відомо, що Могильовський обласний суд виніс смертний вирок двом братам – 21-річному Іллі і 19-річному Станіславу Костевим за жорстоке вбивство вчительки Наталії Костриці. Резонансна справа перебувала під контролем президента Білорусі Аександра Лукашенко. На смертному вироку наполягала державний обвинувач Юлія Бокая. Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Ілля і Станіслав Костеві

Так, у квітні 2019 року в будинку на околиці райцентру Чериків після пожежі знайшли тіло 47-річної вчительки-дефектолога Наталії Костриці з численними ножовими пораненнями. Незабаром затримали і братів Костевих.

Згідно з даними слідства, відносини між братами й убитою були неприязні. На допиті вони говорили, що вчителька Наталія Костриця повідомила копам, що їх сестра не виконує належним чином батьківські обов'язки відносно малолітніх дітей. За це всю сім'ю поставили на профілактичний облік. І ось 10 квітня в стані алкогольного сп'яніння Костевые вирушили розбиратися з вчителькою. Костриця пустила їх до хати. Потім хлопці накинулися на неї і почали довго бити, після чого взяли ножі і завдали ними понад 130 ударів. Смерть Наталії настала від геморагічного шоку. Будинок брати підпалили, щоб приховати сліди злочину.

У підсумку обвинувачені визнали свою провину. Також вони покаялися і попросили вибачення у рідних загиблої жінки.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Дайте нам шанс жити і стати хоч коли-небудь повноправними громадянами. Ми не хочемо втратити нитку, яка зв'язує нас зі свободою", – цитує Станіслава Костєва білоруська служба Радіо Свобода.

Ілля та Станіслав Костеві

Більш того, крім самого вбивства, братів також звинуватили в крадіжці і знищенні майна в особливо великому розмірі.

Після оголошення вироку мати вбитої жінки заявила співробітника ЗМІ, що задоволена ним, проте ніколи не зможе пробачити вбивць.

"Вони вбивали її всю ніч. Убитій перерізали горло і шкодували, що не встигли тіло втопити. Таким немає місця на землі", – заявила вона.

Відзначається, що протягом 10 днів брати можуть його оскаржити.

Нагадаємо, що у Києві суд обрав запобіжний захід двом підозрюваним у вбивстві дівчаток у Новорічну ніч.

Як повідомляв портал Знай.ua, літній американець Роберт Томас стріляв у співробітника комунальної служби в ході конфлікту, що розгорівся через пошкодженої труби.

Також портал Знай.ua писав, що у Сполучених Штатах Америки помер 44-річний український заробітчанин.