У Франції кілька десятків тисяч людей вийшли на маніфестацію проти прийняття закону про біоетику, який дає право на штучне запліднення одиноким жінкам і лесбійських парам.

У неділю, 19 січня, в Парижі пройшла акція під гаслом "Свобода, рівність, батьківство!" учасники якої виступають проти права лесбійок і одиноких жінок на штучне запліднення. Про це повідомляє RFI.

Учасники протестів пройшли від моста Альма до будівлі паризької опери Гарньє. За даними агентства France-Presse, в марші взяли участь 26 тисяч осіб. Мітингувальники несли транспаранти: "Де тато? - Він в морозильнику","Мама номер 1, мама номер 2, а де ж рівність?".

Як повідомляють французькі ЗМІ, до протесту закликали близько двадцяти католицьких асоціацій Франції. Серед них - "La Manif pour tous", яка організувала свого часу багатотисячні мітинги проти прийняття закону про одностатеві шлюби.

У той же час, розширення права на використання допоміжних репродуктивних технологій для лесбійських пар і самотніх жінок було однією з передвиборних обіцянок президента Еммануеля Макрона в 2017 році.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Противники законопроєкту з біоетики побоюються, що він відкриє шлях до легалізації сурогатного материнства, популярність якого зростає в усьому світі, особливо серед пар ЛГБТ+, що хочуть стати батьками.

Нагадаємо, у Львові борці за "традиційні цінності" закидали яйцями марш проти насильства над жінками

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі оприлюднили рейтинг найбільш небезпечних країн для представників ЛГБТ-спільнот

Також Знай.ua писав, американський ЛГБТ-активіст закликав трьох "слуг народу" зробити камінг-аут