Нарешті науковці здійснили прорив, людство готове до випічки першого шоколадного печива в космосі, пише The Guardian.

Минулого місяця після двох годин випічки на Міжнародній космічній станції отримали найсмачніше "космічне печиво". На Землі це займає набагато менше часу, менше 20 хвилин.

Найсмачніше космічне печиво, фото: The Guardian

Досі запечатані в окремих пакетиках для випічки та упаковані в контейнер для космічного польоту, печиво залишалося замороженим у лабораторії району Х'юстона після того, як два тижні тому бризкали в капсулу SpaceX. Вони були першою їжею, запеченою в космосі із сирих інгредієнтів.

Виробники духовки очікували, що буде різниця в часі випічки, але не настільки велика.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ще багато чого потрібно розглянути, щоб зрозуміти, що насправді спричиняє цю різницю, але, безумовно, класний результат", - сказала на цьому тижні Мери Мерфі, менеджер із Техасу з нанораків.

Найсмачніше космічне печиво, фото: The Guardian

Приголомшливий перший експеримент провели поблизу космічного центру Джонсона від Nasa, Nanoracks спроектував і побудував невелику електричну пробну піч, яка була запущена на космічну станцію минулого листопада.

Лука Пармітано, італійський космонавт, був головним пекарем у грудні, передаючи опис, коли він випікав їх по черзі в прототипі Zero G духовки. Перше печиво готували протягом 25 хвилин у духовці при температурі 300F (149 ° C) - виявилося недостатньо запеченим. Він більше ніж удвічі збільшив час випікання, а результати все-таки були невтішними. Четверте печиво пробуло в духовці дві години, і нарешті: успіх.

"Отже, цього разу я бачу деяке потемніння", - радіопередавав Пармітано. Я не можу сказати тобі, готове воно цілком чи ні, але це, звичайно, вже не схоже на тісто для печива".

Пармітано викрутив духовку до максимальних 165 ° С для п'ятого печива і запікав її 130 хвилин. Він повідомив про більший успіх. Додаткове тестування потрібно, щоб визначити, чи безпечно їсти три повернені файли cookie. Що стосується аромату, космонавти могли відчути запах печива, вийнявши їх з духовки.

Нагадаємо, що у Мексиці сталося виверження вулкана під назвою Попокатепетль, який вважається самим активним у цій країні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Закарпатті вчені-сейсмологи зафіксували землетрус.

Також "Знай.ua" писав, що в південно-західній частині Тихого океану, поблизу узбережжя островів Фіджі, стався сильний землетрус.