Як відомо, зараз у Китаї все більших обертів набирає смертельний коронавірус, який вже зафіксований у багатьох країнах, а також інфікував не менше двох тисяч людей. У зв'язку з цим мешканці Росії, які живуть на кордоні з КНР, зізналися, що бояться за своє здоров'я, а також розглядають варіант "заборони" в'їзду і виїзду з держави.

Про це повідомляють різноманітні іноземні ЗМІ.

"Так, я переживаю за себе та свої рідних, внуків, і вважаю, що потрібно завчасно закрити кордони. Адже зараз свята, і вони масово поїхали туди, а значить будуть повертатися. Кордон потрібно закрити на карантин", - розповідає жителька Благовещенська.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Щоправда, варіант із закриттям кордону для збереження від вірусу, розглядають не усі жителі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Є відчуття небезпеки, адже ми живемо практично на кордоні з Китаєм. Ну, намагаємося менше виходити в люди, там де найбільше скупчення народу. Як варіант можна закрити кордон, однак не думаю, що це гарна ідея, бо тут в когось сім'ї, діти. Можливо, варто якось дезінфікувати", - зізнається жінка.

Варто зазначити, що є й ті, які не бояться вірусу: "Насправді не боюся, бо загартований духом, і думаю, що до нас ця хвороба не дійде".

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що коронавірус в Україні: мешканці України просять Зеленського екстрено "заблокувати" Азію та Китай.

Також "Знай.ua" писав, що у китайській соціальній мережі Weibo стало вірусним відео з лікарні в Ухані - епіцентрі спалаху коронавірусу, перевантаженої хворими.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 24-річна українка Анастасія Савченко, яка вже три роки проживає у Китаї, розповіла про те, як тамтешні жителі реагують на ситуацію з поширенням вірусу та що робить влада, аби врятувати людей