Космічний зонд “Rosetta”, який завершує свою місію, пролетів крізь кому комети Чурюмова-Герасименка, знайшовши на ній речовини, необхідні для органічного життя, повідомляє Telegram-канал “Naked Space”.

Через цей небезпечний маневр пил від комети мало не вивів з ладу мас-спектрометр на зонді, але при цьому вдалось виявити деякі речовини, які знаходяться на ядрі комети, в тому числі ті, які раніше ніколи не вимірювались. Зокрема, було встановлено, що кількість амміаку на кометі значно вища, ніж вважалось до цього.

Рій комет
Рій комет

Також цей вимір показав наявність на кометі солей аммонія — хлорид, цианід, цианат, форміат та ацетат. Серед цих солей є декілька біоастрономічно релевантних молекул, наявність яких може призвести до утворення органічних сполук — сечовини, амінокислот, нуклеотидів та аденіна. А це може бути ще одним підтвердженням відомої теорії щодо того, що життя на планету Земля було занесене кометами.

Нагадуємо, що нещодавно канадські астрофізики знайшли підтвердження того, що чорні діри мають випромінювання Хокінга.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", екоактівістка і Людина року за версією журналу Time Ґрета Тунберг направила серйозне послання бізнес-еліті.

Також "Знай.ua" писав про те, що шведська екоактивістка Ґрета Тунберґ виступила на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.