Екоактівістка і Людина року за версією журналу Time Ґрета Тунберг направила серйозне послання бізнес-еліті, присутній в Давосі на Всесвітньому економічному форумі.

Як це пише The New York Times, 17-річна екоактівістка зі Швеції Ґрета Тунберг заявила в Давосі, що всі лише говорять про зміни клімату, але ніхто нічого не робить і ситуація ніяк не змінилася - наш дім, наша планета далі у вогні.

"Клімат і довкілля - гаряча тема зараз, завдяки участі молоді. Однак, якщо ви подивитеся на це під іншим кутом, то побачите, що майже нічого не було зроблено. Глобальні викиди CO2 не скоротилися", - зазначила екоактивістка.

Ґрета Тунберг звернулась до багатих і впливових людей планети:

"Цікаво, що ви скажете своїм дітям, що послужило причиною невдач і залишило їх перед лицем кліматичного хаосу, який ви свідомо накликали на них?"

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вона закликала людей почати ставитися до кліматичної кризи як до реальної.

"Чому так важливо утримати потепління нижче 1,5-0 ° C? Тому що навіть при зростанні в 1-0 ° C люди вмирають від змін клімату. Наука вимагає цього, щоб уникнути дестабілізації клімату і отримати можливість уникнути необоротних ланцюгових реакцій", - додала Тунберг.

За словами Ґрети Тунберг, усвідомлення проблеми наразі не переросло в конкретні дії незважаючи на те, що "у людства залишилося менше восьми років, щоб врятувати планету".

Екоактивстка зазначила, що сьогодні вже запізно говорити про зниження викидів вуглецю: "Наші викиди повинні припинитися".

Нагадаємо, Ґрета Тунберг отримала альтернативну Нобелівську премію.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ґрету Тунберґ помітили на фотографії 120-річної давності

Також Знай.ua писав, Ґрета Тунберг відреагувала на слова Путіна