З'явилася інформація, що за всі емоції, які відчуває людина, відповідає ділянка в корі головного мозку, розмір якого становить 3 см. Про це повідомляють італійські дослідники.

Людські емоції

Так, вчені з Італії запросили до лабораторії 15 учасників на перегляд всесвітньо відомого фільму "Форест Гамп" для того, щоб вивчити механізм виникнення людських емоцій. Респондентів просили виражати і розповідати про свої емоції протягом усього перегляду стрічки. До того ж, вони повинні були оцінювати свої емоції за шкалою від 0 до 100.

Також у Німеччині проводили аналогічне дослідження: 15 чоловік дивилися цей фільм. Учасників теж попросили фіксувати свої емоції. Більше того, у другому експерименті за активністю мозку респондентів спостерігали за допомогою МРТ. Потім ці результати порівняли.

Людські емоції

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У підсумку експерти з'ясували, що в момент виникнення емоції активізується маленький ділянка між двома ділянками головного мозку, а саме в скронево-тім'яної сайті. Ця ж частина відповідала за силу емоцій.

Слід зазначити, що, за словами експертів, це дослідження допоможе в подальшому вивчати те, що відбувається в мозку людини, коли в нього є фобії або психічні захворювання, зокрема депресія.

Нагадаємо, що в організмі кожної людини може виникати періодичний дискомфорт, який пов'язаний з різними факторами, починаючи від настрою і погодних умов і закінчуючи загальним станом організму.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені з Королівського університету Белфаста і їх колеги з інших установ розгадали таємницю смерті мумії Такабути, якій 2600 років.

Також "Знай.ua" писав, що стовбурові клітини меланоцити відповідають за вироблення меланіну, який впливає на колір волосся і шкіри.