Жінка з 31 пальцем збирається увійти в книгу рекордів Гіннеса, але зізнається, що забобонні сусіди вважають її відьмою.

Жительці Індії Кумарі Наяк 63 роки, вона народилася з полідактилізмом - вродженою вадою, яка розвивається в утробному періоді, наділяючи людину зайвими палцями на руках та ногах, пише видання DailyMail.

Полідактилія-це досить поширене захворювання, що вражає приблизно одного з 1000 немовлят. Найчастіше зайві пальці видаляються хірургічним шляхом.

Кумарі Наяк, яка живе в селі Кадапада в районі Ганджам, має 19 пальців на ногах і 12 - на руках. В дитинстві їй не зробили рперацію, оскільки батьки не мали грошей заплатити за неї.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Я народилась з цим дефектом і не могла лікуватись, тому що належу до бідної родини. От уже 63 роки я живу з цим", - каже Кумарі.

Кумарі Наяк побила рекорд колишнього реордсмена, жителя західної Індії 47-річного Девендра Сутара, у якого 14 пальців на ногах і 14 - на руах. Чоловік увійшов до книги рекордів Гіннеса у 2014 році.

Однак, жіну не дуже тішить той факт, що вона може увійти до книги рекордів. Кумарі зізнається, що більшу частину свого життя їй доводилося ховатися вдома від забобонних жителів села, які вважають її відьмою.

"Місцеві жителі, які надто захоплені сліпою вірою, важають, що я відьма і тримаються від мене подалі. Часом вони приходять подивитися на мій стан, але ніколи не допомагають. Я змушена залишатися в приміщенні, тому що зі мною погано поводяться", - зізналась жінка.

Одна із небагатьої подруг Кумані розповіла:

"Це маленьке село, люди тут забобонні і тому ставляться до неї, як до відьми. Я знаю, що в ней проблеми зі здоров'ям і вона немає нічого спільного до відьмацтва. Мені дуже шкода її, адже вона не може дозволити собі лікуватися"

Дізнавшись про біду жінки завдяки тому, що вона може встановити світовий рекорд, урядовці запропонували їй дім і надали пенсію, а також влада намагається вплинути на її сусідів.

"Ми знаємо про її ситуацію і запропонували всіляку допомогу. Ми також розмовляжмо з сусідами намагаючись переконати їх ставитися до неї співчутливо та всіляко переконуємо їх, що вона не відьма", - каже представник адміністративного відділу

Нагадаємо, китаянка потрапила в Книгу рекордів Гіннесса завдяки велетенським віям

Як повідомляв портал Знай.ua, українець вписав своє ім'я у Книгу рекордів Гіннеса

Також Знай.ua писав, тисячі близнюків об'єдналися для світового рекорду