Стало відомо, що засновник всесвітньо відомої американської компанії Amazon Джефф Безос збільшив свій статок на 13,2 мільярда доларів всього за 15 хвилин. Про це повідомляє Bloomberg.

Джефф Безос

Це відбулося завдяки різкому стрибку акцій компанії Amazon на постмаркете у четвер, 30 січня, - на 12%, до 2,1 тисяч доларів.

Котирування виросли завдяки успішному квартального звіту американської компанії, який, за інформацією Bloomberg, "розбив вщент" прогнози аналітиків.

зокрема, Amazon відзвітував про прибуток у розмірі 87,4 мільярда доларів, прибуток на акцію - 6,47 доларів (експерти очікували 4,11 доларів).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Таким чином, стан бізнесмена Джефа Безоса, якому належить 12% Amazon, зросла приблизно до 129,5 мільярдів доларів.

Джефф Безос

Bloomberg відзначає, що в його рейтингу Billionaires Index ці зміни поки що не відображені: індекс оновиться після закриття торгів в п'ятницю, 31 січня. Також Forbes оцінює стан Безоса в 116 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що Amazon, Google і Apple уклали партнерство, щоб створити новий стандарт для розумних будинків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Facebook захистив WhatsApp, свою популярну платформу обміну повідомленнями в соціальних мережах, і переклав провину на Apple за злом iPhone.

Також "Знай.ua" писав, що компанія Amazon працює над новою технологією, яка дозволить розраховуватися в магазинах долонею замість карти або готівки.