У неділю, 2 лютого, в силу вступили нові правила для отримання віз на короткострокові поїздки в країни Європейського союзу. Про це повідомили на сайті Європейської комісії.

"Нові правила ЄС щодо короткострокових віз будуть застосовуватися з 2 лютого 2020 року. Вони спростять для законних відвідувачів процедуру запитів на візу для в'їзду в Європу, полегшать розвиток туризму, спорту та бізнесу і одночасно нададуть більше ресурсів для протидії ризику незаконної міграції і загрозам для внутрішньої безпеки", - йдеться в повідомленні.

Безвиз, фото: euneighbours.eu
Безвиз, фото: euneighbours.eu

Дані правила торкнуться жителів 105 країн, яким потрібна віза для в'їзду в Євросоюз. Однак зміни не торкнуться тих країн, де діє безвізовий режим поїздок до ЄС.

Згідно з новими правилами короткострокові візи необхідні громадянам третіх країн для в'їзду в 22 країни ЄС, які є членами Шенгенської зони (Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Словаччина, Словенія, Іспанія і Швеція).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Україна подарувала безвиз мільйонам іноземців, але при одній умові.

Як повідомляв Знай. ua, у мережі пропонують купити Євросоюз майже за два євро, всі подробиці.

Також Знай. ua писав, що Британія "прорубала" Україні вікно в Європу і натякнула на безвиз.