Чоловіків-чиновників, яким виповнилося 40 років, зобов'язали ходити з сивим волоссям. Їм заборонено підфарбовувати свою сивину, а тим, хто зберіг шевелюру натурального кольору - перефарбуватися і стати сивим.

Таек рішення прийняли в Лепабському регіоні на сході Туркменістану, повідомив кореспондент регіональної служби Радіо Свобода з посиланням на два джерела

Таким чином держслужбовці повинні уподібнитися президенту країни Гурбангули Бердимухамедову, який став з'являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року.

Так, уже з 1лютого чиновникам, працівникам шкіл і лікарень заборонено підфарбовувати волосся. Однак не всівм - тим, у кого зберігся природний колір волосся, потрібно підфарбувати його в сивину.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Зазначається, що у разі, якщо президент, який носить офіційний титул Твердині, опори і надії, відвідає регіон з візитом, допускатися до нього будуть лимше сиві чиновники.

Рік тому, у січні 2019-го державні установи Туркменії, в тому числі школи, зобов'язали закупити нові портрети Бердимухамедова, на яких він зображений з сивиною, оскільки раніше на офіційних портретах глава держави був з чорними волоссям.

Справа в тому, що до отримання цієї посади в 2007 році Бердимухамедов теж ходив з сивиною. Та ставши президентом, почав її приховувати. Тому керівництво вимагало від лепабських бюджетників розміщати портрети президента з чорним волоссям, повідомляє Туркменська служба РС.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про раптову смерть президента Туркменістану