У Корейській Народно-Демократичній Республіці був зафіксований перший випадок захворювання на коронавірус 2019-nCoV.

Про це повідомляє місцеве південнокорейське видання "Чунан ільбо".

Згідно до інформації, отриманої з нерозкритого джерела, інфікованою стала жителька столиці КНДР Пхеньяну, яка нещодавно відвідувала Китай.

Офіційного підтвердження з північнокорейського боку не надходило. Проте відомо, що влада КНДР вдалася до публічних екстрених заходів у боротьбі з хворобою. Так, країна закрила свій державний кордон, а всі, хто прибув до країни після 13 січня підлягають ретельній перевірці.

Також північнокорейська державна інформаційна агенція KCNA заявила, що КНДР має всі необхідні засоби для тестування підозрілих випадків. Проте міжнародні вчені припускають, що країна може не мати відповідного матеріально-технічного забезпечення для виявлення коронавірусу 2019-nCoV.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Коронавірус оточив КНДР

До цього Північна Корея вважалася єдиною убезпеченою від коронавірусу країною регіону, що пов'язувалося з ізольованим положенням країни. Тим не менш, можна допустити, що можновладці офіційного Пхеньяну не допустили б поширення інформації про випадки інфікування в будь-якому разі.

Варто також зазначити, що враховуючи закритість КНДР і брак інформації з країни, невідомо, чи "Чунан ільбо" має достовірні джерела. Для південнокорейських ЗМІ характерні фальсифікації новин з Північної Кореї з пропагандистською метою.

Нагадаємо, раніше в Одесі "7 кілометр" заполонили люди в спецодязі, підозрюють коронавірус і перевіряють усіх.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Apple біжить з Китаю через коронавірус.

Також "Знай.ua" писав: до Харкова увірвався коронавірус? Шістьох студентів з Китаю терміново "прикрили" в лікарні.