Як повідомлялося раніше, уряд Японії має намір в наступному році сформувати перший космічний підрозділ в складі національних Сил самооборони.
До нього увійдуть близько 70 фахівців, які пройдуть відповідну підготовку в Японському агентстві аерокосмічних досліджень, а також в ЗС США. А штаб-квартира підрозділу буде перебувати на військовій базі в місті Футю (префектура Токіо).

І схоже згідно з цим планом, у неділю, 9 лютого, Японія здійснила перший успішний запуск ракети-носія H-2A, яка вивела на орбіту супутник Optical 7, призначений для збору розвідувальних даних. Про це повідомляє агентство Kyodo.

Космічний апарат був запущений з космодрому Танегасіма в південно-західній префектурі Кагосіма о 10:34 за місцевим часом (03:34 за київським часом).

Даний запуск став 35-м успішним запуском для ракети-носія H-2A.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Супутник-шпигун Optical 7 розроблений компанією Mitsubishi Heavy Industries. За даними NASA, запущений 9 лютого сателіт буде керуватися розвідкою Японії. Він стане частиною системи збору інформації (IGS) і почне збирати дані про ядерні та ракетні об'єкти КНДР. Супутник дозволяє отримувати високоякісні знімки земної поверхні в будь-яку погоду і вночі.

Нагадаємо, ASA і SpaceX завершили демонстрацію запуску космічного корабля Crew Dragon і ракети Falcon 9.


Як повідомляв портал "Знай.ua", У США показали концепцію віддаленого управління бойовими літаками


Також "Знай.ua" писав, що один з користувачів соціальної мережі Twitter зізнався, що нещодавно плакав від радості, коли дивився пряму трансляцію запуску ракети Falcon Ілона Маска.